Världens Dyraste Båt – Azzam

Uppdaterad:
Av Alexander

Superyachter har länge varit synonyma med lyx, rikedom och exklusivitet. Men när det gäller att utmärka sig från mängden, finns det ingen båt som kan mäta sig med världens dyraste båt.

Azzam: Världens mest extravaganta superyacht

Azzam är en superyacht byggd av Lurssen Yachts och levererad till sin ägare 2013.

Vad kostar världens dyraste båt Azzam?

Dess pris har inte offentliggjorts, men det ryktas att den kostade runt 600 miljoner dollar.

Hur lång är världen dyraste båt?

Med en total längd på över 180 meter är Azzam en av de längsta superyachterna i världen.

Men det är inte bara storleken som imponerar på Azzam. Dess eleganta och sofistikerade interiör har överraskat och imponerat på alla som har haft möjligheten att se den. Med sitt luftkonditionerade gym, bio, spa och nattklubbar, är Azzam en drömsemester på havet.

En ägare med stil och smak

Man tror att Azzam ägs av en av världens mest framstående forskare, en person vars smak för det allra bästa är känd världen över. Denna person har spenderat en stor summa pengar på att få detaljerna på båten exakt som de vill ha dem, inklusive en unik samling konstverk och möbler.

Superyachten Azzam ägdes tidigare av Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nayan, som var president i Förenade Arabemiraten. Zayed al-Nayan dog i maj 2022.

En upplevelse som du aldrig glömmer

Åka på en segling med Azzam är en upplevelse som du aldrig glömmer. Oavsett om du är en van seglare eller bara letar efter en unik semester, är Azzam den ultimata destinationen för alla som vill uppleva lyx och avkoppling på havet.

Vanliga frågor om världens dyraste båt – Azzam

Vem äger världens dyraste båt?

Superyachten Azzam, till ett värde av ungefär 600 miljoner dollar, ägdes tidigare av Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nayan, som var president i Förenade Arabemiraten fram till sin död i maj 2022.

Hur stor är världens dyraste båt?

Båten Azzam är en av världens dyraste och största superyachter. Den är 180 meter lång och 21 meter bred.

Alexander

Efter ett helt liv med båtar hoppas jag kunna sprida min kunskap och inspirera fler till allt det roliga båtlivet har att erbjuda. Skriver om allt möjligt här på Båtdrömmar!

Populära inlägg

Lämna en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.